Borger.dk Læs op Blanketter Selvbetjening Kontakt Indeks
Esbjerg UNICEF By 2010
Indhold
Printvenlig

Skolebyggeri koster penge 

Flere børn i Togo skal i skole, så de kan få et bedre liv, når de bliver voksne. Men det er svært at lære noget, når maven skriger på mad, eller familien har brug for børnenes hjælp i marken. UNICEF Danmarks skoleprojekt sætter fokus på skoler, uddannelse i sundhed og skolemad for at nedsætte fattigdom.

UNICEF Danmark bygger nye, holdbare skoler

UNICEFS projekt går ud på at bygge nye skoler i materialer, der kan modstå Togos kraftige regnperioder. Regnen siler ned i op mod fire måneder, og det betyder oftest at undervisningen bliver aflyst. På skolerne kommer der også regnvandsopsamling og solceller, så de naturlige ressourcer udnyttes bedre. De kan for eksempel betyde lys, så lokalsamfundet kan bruge klasseværelserne om aftenen.  

Når du støtter Esbjerg UNICEF By 2010 er du med til at sikre en god skolegang for børnene i Togo. Det er lige fra undervisningsmaterialer til selve skolen. Se her hvad pengene vil gå til:
 

Kr. 7,40 er den årlige udgift for de skolematerialer og bøger, der er nødvendige for at give ét barn kvalitets undervisning.

Kr. 6.715,- er prisen for at udstyre et klasselokale med skolemøbler (25 skolepulte og et bord til læren).

Kr. 62.500,- koster det at installere al vand, hygiejne og sanitetsudstyr på en skole, inkl. en vandtank, 2 latriner og 6 drikkevandshaner.

Kr. 275.000,- er den gennemsnitlige pris for bygning af en skolebygning med 3 klasselokaler, et lagerrum og alle vand, hygiejne- og sanitetsinstallationer.

Alle billeder og tekster fra Togo stammer fra UNICEF Danmark.

 

Håndvask og uddannelse

Skolen betyder meget 

Skolerne får også toiletter og brønde med rent vand, som lokalsamfundet kan bruge. Derudover vil UNICEF sammen med lokale samarbejdspartnere sørge for at uddanne lærere samt lokalbefolkning i børns sundhed og trivsel. Det er målet, at tusindvis af landsbyboere skal lære, for eksempel, hvordan de kan undgå sygdomme ved at vaske hænder med sæbe.