Borger.dk Læs op Blanketter Selvbetjening Kontakt Indeks
Esbjerg UNICEF By 2010
Indhold
Printvenlig
Søg efter:
Mød Nadama Dadi

Nadama Dadi og skolen

Nadama Dadi er en af eleverne. Hun er ti år gammel og går i skolens ældste klasse. På hendes skole har femte og sjette klassetrin undervisning sammen. Nadama går i klasse med sin storebror, og derudover har hun tre små brødre og to små søstre.

Nadama smiler, når hun snakker om skolen. For hun kan rigtig godt lide at lære. Hendes yndlingsfag er historie, fordi det er det fag, hun er bedst til. En af de fede ting ved skolen er også, at børnene lærer at tale andre sprog end de lokale afrikanske sprog. Der er tre forskellige sprog i Savanes alene. ”Når børnene starter i skole kan de ikke tale fransk, men så går der et stykke tid, og lige pludselig så kan de,” fortæller Nadama begejstret.

Når Nadama bliver voksen, vil hun gerne selv være lærer. Især fordi hun kan godt lide at være sammen med børn. Indtil videre bruger hun sin fritid på at hjælpe til derhjemme. Hun henter vand ved brønden, og hun hjælper familien i marken, hvor de dyrker yams. Nogle gange danser hun også sammen med pigerne og kvinderne i landsbyen.