Borger.dk Læs op Blanketter Selvbetjening Kontakt Indeks
Esbjerg UNICEF By 2010
Indhold
Printvenlig

10 hurtige spørgsmål – og svar

om UNICEF’s projekt i Togo

 

1. Hvad går projektet i Togo ud på?
Indsatsen i Togo har til formål at:
• Bygge børnevenlige skoler i holdbare materialer og  oprette toiletter til piger og drenge
• Installere rent vand på skolerne til brug for børn og lokalsamfund
• Levere skolematerialer til elever og lærere og uddanne landsbyboere i god hygiejne
• Træne lærere og skolerådsmedlemmer i børns fysiske og psykiske sundhed
• Installere solenergi og regnvandsopsamling på skolerne og
• Sørge for skolemad i samarbejde med WFP
• Samarbejde med den togolesiske regering om at opbygge et velfungerende skolevæsen

 

2. Hvordan tjekker UNICEF, at pengene går det rigtige sted hen?
Det lokale UNICEF-kontor i Togo afrapporterer til UNICEF Danmark ud fra budget og målsætninger.

 

3. Hvad er administrationsprocenten?
UNICEFS samlede indtægter i Danmark er fordelt således: 73,7% går til UNICEFs arbejde for børn, 21,1% går til udgifter til indsamling og salg og 5,2% går til administration. Dette er det samlede regnskab for UNICEF Danmark. Organisationen beholder ikke en krone af de penge, Esbjerg samler ind.

 

4. Hvad sker der, når skolerne er bygget? Og om et år eller to?
Når skolerne er bygget, så sørger medarbejderne/landsbyerne for den løbende vedligeholdelse. UNICEF tjekker og griber ind, hvis det ikke ser godt nok ud – men vores erfaring er, at en landsby faktisk oftest er så stolt over deres skole, at de gør rigtigt meget for at vedligeholde den.

 

5. Hvordan sikrer UNICEF, at pigerne også kommer i skole?
Vi registrerer detaljeret, i hvilke familier der er piger og hvor mange. Hvis de ikke automatisk dukker op i skolen, så henvender vi os direkte til familierne. Sommetider skal der lidt overtalelse til.

 

6. Hvilken rolle spiller UNICEFs lokalkontor i Togo?
UNICEFs landekontor i Togo står fuldt ud for planlægning, kontrol, evaluering etc. af projektet. Vi har en klar arbejdsdeling, hvor det altid er landekontoret, som står for alt dette, mens UNICEF Danmark er sponsoren, som man rapporterer til.

 

7. Hvorfor er det lige skoler, der bliver samlet ind til?
Der er en stor mangel på skoler i Togo, og efter gennembruddet med afskaffelse af skoleuniformer for et par år siden er behovet blevet endnu større. Men bemærk venligst, at der også indgår vand og sanitet i projektet.

 

8. Hvorfor hjælpe i Togo og ikke et sted, der er tættere på?
UNICEF arbejder i hele verden, også tættere på. Men hovedprioriteten er Afrika syd for Sahara, fordi nøden for børn her er størst. Togo hører til blandt de allerfattigste lande, og det er samtidig et land, som ikke nyder godt af en stor offentligt finansieret udviklingsbistand – derfor Togo!

 

9. Hvordan kan man arbejde i lande med tvivlsomme demokratier?
Hvis UNICEF ikke arbejdede i lande med tvivlsomme demokratier, så var der ikke ret mange steder, vi kunne arbejde! Det handler om kontrol, opbygge de rigtige netværk, selv stå i spidsen, blande international ekspertise med national erfaring etc. Men kontrol er nok nøgleordet

 

10. Hvorfor er det ikke vigtigere at hjælpe fx Haiti end Togo?
Man kan ikke gradbøje nød. Haiti og andre nødhjælpsindsamlinger er meget vigtige, men ”den stille nød”, der præger Togo (dvs. kun yderst sjældent når i mediernes søgelys), tager livet af mindst lige så mange børn som den meget synlige ved katastrofer.
 

 

 

Støt via SMS

SMS 'unicefby' til 1231

Ved at sende en SMS med teksten 'unicefby' til 1231 giver du 50 kr. til skolebørnene i Togo. Du har 14 dages returret. Tak for din hjælp.